• השכמת הבוקר

רחיצה לאחר טבילה

הרה"ג אביגדור נבנצל

ה תשרי תשע"ג
שאלה
שלום לכבוד הרב. כתוב בגמרא במסכת שבת שאסרו חכמים להתרחץ מיד לאחר הטבילה במקווה שלא יאמרו שהרחיצה לאחר הטבילה היא זו שמטהרת. השאלה היא האם ע"פ זה יהיה אסור אף למי שטובל בימינו להתרחץ מיד לאחר הטבילה אף שהמים מאד מלוכלכים או שהם מלאים כלור (אולי "אסור" אינה ההגדרה המדויקת לפי שהטבילה אינה חובה, אך אולי זה מחליש את מעלת הטבילה) והאם יש לכך פתרון אחר? תודה רבה.
תשובה
שלום רב, חז"ל לא אסרו את הרחיצה אחר הטבילה אלא גזרו שרחיצה כזו מטמאת. בימינו כולנו טמאי מתים ועל כן לא שייכת גזירה זו. גמר חתימה טובה.