• כל השאלות

"ובא לציון גואל ולשבי פשע ביעקב"

הרב רפאל וסרטיל

ט מרחשון תשע"ג
שאלה
נראה כי סדר הדברים ההגיוני הוא קודם "ולשבי פשע" ואז "ובא לציון" {לא ראיתי מפרש בישעיה שמתייחס לכך}. ולא עוד, אלא שעפ"י דברי הגמ’ ביומא פ"ו ב נלמד מהפסוק כי גדולה תשובה שמביאה לידי גאולה וזה מחזק עוד יותר את שאלתי כי צריך היה להיות סדר הפוך כביכול כמובן בפסוק?
תשובה
לשואל שלום, נראה שחז"ל הרגישו בשאלתך, ומשום כך דרשו דרשתם במסכת יומא (פו עמוד ב): אמר רבי יונתן: גדולה תשובה שמביאה את הגאולה, שנאמר "ובא לציון גואל ולשבי פשע ביעקב" - מה טעם ובא לציון גואל - ‏‎משום דשבי פשע ביעקב. אם היה כתוב 'ולשבי פשע ביעקב ובא לציון גואל', היינו עשויים להבין, שרק עבור השבים בתשובה יבא הגואל, ולא היא, אלא יבא הגואל בזכות השבים בתשובה ויגאל גם את אלו שלא זכו לשוב. שנזכה במהרה לראות בתשובת ישראל השלמה ובביאת גואל צדק במהרה בימינו בברכה נאמנה רפאל