• זוגיות

הפכים בין בני זוג

הרב ש. יוסף וייצן

ז מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום לכבוד הרב ב"ה אשתי ואני מסתדרים די טוב ויש בינינו אחוה. אך יש שוני בינינו שעדין לא מצאנו לו פתרון וכל פעם כמעט שאנו באים לידי נסיון אנו רבים. אשתי גדלה בבית שבו נושא הזמנים אינו בלחץ והכל נעשה על מי מנוחות לאחר הרבה נחת. אני לעומת זאת הרבה יותר טכני ומעשי, וכמה שיותר מהר- יותר טוב. יוצא לי שבכל פעם שאני מבקש ממנה בקשה אפילו הכי קטנה- להכין לי כוס שתיה, להרים חפץ שנפל וכד’ היא מתנהלת לאיטה כל כך שעלי להמתין זמן בלתי מוגבל עד שאני מתפקע ועושה זאת בעצמי או מוותר לגמרי והיא מתעצבנת. אבל הכי קשה זה בשעה שהזמן לוחץ. אני מבקש ממנה בנועם להתארגן בזריזות לפני שבת או לקראת נסיעה באוטובוס ששעת יציאתו קריבה והולכת וכיו"ב, והיא חולמת.... אני בהתחלה מתאפק ומבליג אבל אז אני מתפקע בתוכי למה יש לי כזאת אשה וכו’ ואז כשמתחיל להיות ממש מאוחר אני מזרז אותה בנימה של דרישה ולבסוף או שאנחנו רבים או שאנו מאחרים את שעת היעד או שניהם יחד. וזה ממש מתסכל אותי בכל פעם מחדש. מה עושים?
תשובה
שלום רב, יש שלשה דברים שיכולים ליצור קשיים בין בני זוג. יש קשיים שנובעים מחוסר תקשורת - הפתרון לקשיים אלו הוא ללמוד כיצד ליצור תקשורת טובה. כיצד כל אחד יבין בדיוק את בן זוגו וכיצד ידאג שהוא יובן על ידי בן זוגו. יש קשיים שנובעים מכך שיש פער בין החלומות שחשבתי על בן זוגי לבין המציאות - אדם חשב שמתחתן עם מישהו שכל הזמן שמח והנה הוא חי עם מישהו שיש לו לפעמים מרה שחורה. במקרים שאנו מזהים חולשה אצל בן הזוג אנו צריכים לגייס את מידת החסד. לכל אדם יש דברים בהם הוא עשיר ודברים שבהם הוא עני. אנו מתחתנים בכדי לעשות חסד. אנו מתחתנים בשביל לעשות צדקה. הבן זוג שלי הוא חולה בכדי שאני אושיט לו עזרה. הקב"ה דואג שיהיה לידי אדם עם חולשות כדי שיהיה לי במה לעשות עימו צדקה וחסד. בדרך כלל יש דברים שכל אדם הוא עשיר ויש דברים שבהם הוא עני. החיים ביחד הינם חיים בהם בדברים שאדם עשיר הוא נותן ובמה שהוא עני הוא מקבל. ויש סוג שלישי של דברים שיכולים ליצור קשיים בין בני זוג - אנשים מתחתנים והם מגלים שהם לא מתאימים. יש הבדלים גדולים ביניהם. לא מדובר על דברים שבהם מישהו עשיר והשני עני, מדובר על שוני. מישהו עגול והשני מרובע. כאן האתגר הוא יותר קשה. כאן העיגול אוהב להתנהג כעיגול ואילו המרובע אוהב להתנהג כמרובע. קשה לחיות ביחד במקומות בהם אנו שונים. דרך ההתמודדות כאן היא ארוכה יותר ומורכבת יותר. אולם המבט הבסיסי שלנו הוא מבט של אמונה. אם הקב"ה זימן לי בן זוג שהוא שונה ממני כנראה זה לטובתי. הכיצד? נכון שאני עיגול אבל במשך החיים טוב שאני אלמד להיות גם קצת מרובע. נכון שאני מרובע אבל טוב שאני אדע להיות קצת עיגול. המפגש בין השונים הינו מפגש מפרה ומעשיר אולם הדרך היא קשה ולפעמים מעצבנת. המקרה שאתה מדבר עליו הוא הוא הסוג השלישי. אתם שונים ולכן יש קושי בהתנהלות שלכם. אז ראשית עליכם לדעת שמהשוני הזה שניכם תרוויחו. אשתך תלמד במשך החיים להות יותר מעשית ויותר חותרת לתוצאות ואתה תלמד במשך החיים שהחיים אינם להגיע לתוצאה אלא צריך להנות מהרגע בלי חשבון מה יהיה בעוד שעה. למעשה עצם הידיעה שאתם שונים צריכה לעזור לכם להיות יותר מפוייסים במקומות שבהם מתגלה השוני שביניכם. מראש כל אחד ידע שבזמנים של התארגנות אתה תוביל למהירות ואישתך תוביל לנחת. כל אחד יתן את שלו בהתארגנות ולא יכעס אם כתוצאה מהתנהלות השני קצת נפגע הרצון שלו. מראש תאמר לעצמך שמקסימום לא תגיע לתוצאה ונניח תיתקע בבית ולא תסעו לשבת. האם זה יהיה גהנום? לא, זה יהיה הזדמנות לשבח את אישתך על הנחת שיש בה ועל כך שהיא מיוחדת בכך שהיא לא נלחצת אפילו כשצריכים לנסוע לשבת. במקום לצפות ממנה בכל פעם שהיא תהיה כמותך תבין מי היא אישתך והיא תבין מי אתה. אתה תביא את הכישורים שלך לבית והיא את הכישורים שלה. במשך הזמן היא תלמד ממך כיצד מגיעים לתוצאות בצורה יותר ממקודת. אולם מראש תדע שזה לא הכישרון שלה. יש לה כשרונות אחרים שגם הם מאד נחמדים. כל טוב