• שאלות כלליות

קעקוע כבר לא תמידי

הרב ש. יוסף וייצן

ו כסלו תשע"ג
שאלה
יצא עכשיו דרך נוספת להסיר קעקוע תמידי (http://pages.um-per.com/uploads/lp/leadsValidator/generic/flash.php?suid=11511&e=1&i0=0&i1=0&i2=0&i3=0&t=0&b=1&f=1301&uid=2565428e1381086406) בדרך זו אפשר להוריד קעקוע ב40 דקות בלי הרבה מאמץ. כך שקעקוע זה כבר לא דבר תמידי הרי שהתורה אסרה קעקוע תמידי ולמדתי בישיבה שהתורה היא רק דבר כללי ודרבנן אחראים להתאים אותה לכל תקופה ותקופה לפי ראות עינם כך שאם התורה אסרה קעקוע תמידי והרי עכשיו הוא כבר לא תמידי בכלל כי אפשר להוריד אותו יחסית מהר ואני מניח שעם נפלאות הטכנולוגיה יהיה אפשר בזמן הקרוב להוריד אותו עוד יותר מהר וללא כאבים כלל . אז האם המצב כזה בתקופתנו שהיא שונה לגמריי מתקופת התורה וקעקוע תמידי הוא לא קעקוע תמידי כלל . האם מותר לעשות קעקוע ?
תשובה
שלום רב, הפוסקים הזכירו, שגם אם מהתורה האיסור רק כתב שקוע שלא ניתן להימחק אולם מדברי חכמים אסור גם בכתב שלא נמחק מאליו. ויוצא שכל כתיבה בגוף במקום שהיה שם שריטה, לפחות אסור מדברי חכמים. ע' על כך שבט הלוי ח"ג, ס' קי"א. כל טוב