• מעשר כספים - למי?

מעשר כספים לתלמידים

הרב יצחק בן יוסף

כ"ו תשרי תשע"ג
שאלה
אני מורה בבית ספר לחינוך מיוחד לתלמידים בעלי פיגור קשה ועמוק. בתור מחנכת כיתה אני מקבלת מבית הספר תקציב שנתי לקניית אביזרים מיוחדים לטובת התלמידים שאינם מסופקים ישירות ע"י בית הספר. מאחר והתקציב הוא מוגבל, יוצא שאני קונה חומרים ואביזרים שונים מכספי, למרות שאיני מקבלת על כך החזרים מבית הספר. האם אני יכולה להשתמש לקנייה בכספי המעשר? ואם כן, מה עלי לעשות עם מה שקניתי אם אני מחליטה בסוף השנה לעזוב את בית הספר ולעבור לבית ספר אחר? בהנחה וזה חשוב- בית הספר ממומן הרבה ע"י תורמים שונים מהארץ ומחו"ל.
תשובה
מעשר כספי הינו מנהג (ולא דין) ןטוב לומר בלי נדר שנוהגים זאת. אפשר לתת מכספי מעשר למשימה זאת , והחומרים שייכים למוסד . אלא אם כן את בגדר משכירה למוסד ובסוף שנה את יכולה לקחת את החומרים , כמובן נדרש להחשיב זאת כמחיר פחות על חשבון המעשר.