• הנחת התפילין

סדר הנחת תפילין במנחה

הרב יצחק גרינבלט

ח מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום אני לא מספיק להניח תפילין בבוקר בשחרית ומעוניין להניח בעבודה במנחה. מה הסדר של הנחת תפילין במנחה? האם יש פרשיות שאני צריך לקרוא? ואם אני מניח את התפילין מתחילה ועד סוף המנחה. אשמח לפירוט מדוייק. תודה
תשובה
ב"ה שלום לך. שמחתי לקרוא על הרצון שלך להניח תפילין באופן הטוב ביותר. חבל שאין לך את הזמן להניח אותם בבקר, שכן זה הזמן הטוב ביותר, אבל אם אתה כעת לא יכול, אז תניח אותם בתפילת מנחה. חשוב לדעת שחיוב התפילין הוא בעיקר בקריאת שמע ובתפילת שמונה עשרה, ולכן אם אתה מניח אותם במנחה, תקרא איתם קריאת שמע ותתפלל איתם את תפילת שמונה עשרה. לכן, תניח לפני התפילה, תקרא קריאת שמע עם הפרשות, ולאחר מכן תתפלל את תפילת השמונה עשרה, ותגמור כתפילת מנחה רגילה. כמובן שאם אתה מתפלל לקראת סוף הזמן של מנחה, חשוב להוריד את התפילין לפני זמן שקיעת החמה (מתפרסם בלוחות השנה השונים או באתר ישיבה). בברכה והצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.