מה הייעוד שלי?

הרב יצחק גרינבלט

ט אדר ב' תשע"א
שאלה
שלום כבוד הרב! אממ... אני בת 24 יוצאת מבלה עושה חיים ובכל זאת מרגישה ריקנות ועצבות תמידית .. אני כל הזמן מוצאת את עצמי בחיפוש אחרי ריגושים שוני ואחרים !או בחיפוש אחרי מה אני? מיאני? ומה הייעוד שלי כאן? הייתי שמחה לקבל דעה "אחרת"!! ובבקשה תשתדל להדהים אותי ולא כמו שכל הרבנים אומרים במילה אחת פשוטה "תחזרי בתשובה" אני דורשת תשובה עם הרבה יותר עומק !! תודה מקרב לב
תשובה
ב"ה שלום לך. נהנתי מאוד לקרוא את מכתבך, לקרוא את הכנות שבה את כותבת את הדברים ולראות את חיפוש האמת שלך, את חיפוש העומק, ואי הסתפקות בסיסמאות. הדרך שלך נכונה מאוד, זה מאוד קל להגיד לחזור בתשובה, אבל היא תשובה באמת לא מספקת. היא דורשת משהו מעבר, משהו יותר עמוק ויותר מובן. אנשים רבים בתרבות של היום מרגישים ריקנות ועצבות תמידית. וחשוב לברר מניין נובעת העצבות הזו, הרי לא חסר לאדם כלום, יש לו חוויות, יש לו הנאות שונות ורבות, ואם כן, מניין העצבות? התורה מלמדת אותנו שהאדם מורכב משני חלקים, מרוח ומחומר, מנשמה אלוקית ומגוף חומרי. כדי שהאדם ירגיש טוב, הוא צריך לתת מזון לכל החלקים שלו, ולנסות לחיות איתם בהרמוניה. כל עוד שאחד מהחלקים האלו לא מקבל את הסיפוק שלו, האדם ירגיש כבדות וקושי. המזון של הגוף זה בריאות והנאות חומריות. אוכל טעים וכו'. המזון של הנשמה הוא אחר לגמרי. הנשמה זקוקה לקדושה, זקוקה לרוחניות. כל עוד אחד מהחלקים של האדם לא מקבל את המזון שלו, האדם ירגיש לא טוב, והוא לא יהיה באמת שמח. לכן, אם את מרגישה שבחלק החומרי לא חסר לך משהו, זה אומר שאת צריכה לה שקיע בעולם רוחני. עולם שיתן לנשמה שלך מה שהיא צריכה. אך מה היא באמת צריכה? אין ספק שהמזון היחיד של הנשמה היא התורה והמצוות. התפילה והמעשים הלימוד וההתפתחות הרוחנית. דבר זה דורש השקעה ומוכנות, דורש פתיחות ורצון אמיתי להתקדם בכנות. כיום יש המון המון כלים לאדם לבנות את העולם הרוחני שלו, ושהוא ירגיש ממש טוב איתו, ויש גם לא מעט אנשים שישמחו לעזור לך לחשוף את העולם הרוחני שלך, את התחושות העמוקות שלך, ואת הצרכים הפנימיים שלך, ויעזרו לך להתקדם בנתיב שלך בשמחה. לשם כך יהיו הם צריכים להכיר אותך ולהדריך אותך באופן אישי. ישנם גם שיעורים רבים במקומות רבים, שיעורים שמכוונים לדברים שמעניינים אותך, ושיתנו לך חוויה מיוחדת והמון סיפוק. ולכן אשמח מאוד להיות בקשר איתך, דרך האימייל שלי, ולהכיר יותר, ולעזור לך למצוא את הנתיב שלך, ואת השמחה שאת כל כך רוצה. אנא חזרי אלי בזריזות אל הכתובת שלי, ואשמח לעזור לך בכל מה שאוכל. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט zahig1@gmail.com