• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

מחלוקת לגבי שימוש בנרות חנוכה

הרה"ג אביגדור נבנצל

כ מרחשון תשע"ג
שאלה
לרב שלום. 1- הריטב"א כותב: אמר רבא וצריך נר אחרת להשתמש לאורה כדי שלא להשתמש לאור חנוכה כלל ואפילו לשוח" עכ"ל. אך המאירי כותב: "וראיתי רבנים עומדים שם ליד הנרות ומדברים עם חבריהם בלא נר אחרת". האם זה מחלוקת, האם מותר לדבר ליד הנרות? 2- שער-הציון כותב, שמותר ללכת לאור הנרות שלא יתקל ויפול [שיש חושך]. האם לריטב"א יהיה אסור? 3- לחמם את אצבעותיו ליד הנרות, לכו"ע יהיה אסור? תודה.
תשובה
שלום רב, א) אין איסור בדיבור ליד נרות חנוכה כיוון שאפשר לדבר באותה מידה גם בחושך. ב) גם הריטב"א סובר שמותר ללכת לידם במקרה זה. ג) חימום ידיים ליד הנרות וודאי אסור. בשורות טובות