• שבת ומועדים
  • מוקצה

לפתוח מגירה עם מוקצה בשבת

הרב בנימין במברגר

ב כסלו תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב. האם מותר לי בשבת לפתוח מגירה לקחת סכו"ם אם יש שם בטריות או מספרים או לקחת משהו מהתיק שלי שיש שם כסף? תודה רבה ושבת שלום
תשובה
אם יש במגירה דברים שהם מוקצה ודברים חשובים שהם היתר, המגירה נקראת בסיס לדבר האסור והמותר ואפשר לפתוח אותה בשבת על מנת לקחת את דברי ההתר. לכן, יהיה מותר לפתוח את המגירה ולהוציא את הסכו"ם. אותו דבר זה לגבי התיק אולם ניתן לפתוח אותו ולהוציא את הדברים ללא הזזתו ואז אין כל בעיה.