• היחס ל'חילונים' ולרפורמים

חתונה ללא רבנות של חבר ילדות

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב כסלו תשע"ג
שאלה
חברי הטוב ביותר והקרוב מאוד מזה למעלה משלושים שנה מתחתן בשנית לאחר גירושין כשרים, עם חופה וטבעת אולם ללא רישום ברבנות. הסיבה היחידה לבחירתה של מסעדה כשרה מבחינתו - היא כדי לאפשר את השתתפותי. למרות כל הסממנים זוהי חתונה לא כשרה. חברי ביקש מאוד שאבוא ואף אומר דבר תורה, מאחר ואני כנראה השומר תו"מ היחידי מבין המוזמנים. האם יש מקום להענות לבקשתו? האם אני מנוע אף מהשתתפות? אם לא אשתתף מסיבות דתיות, הדבר יביא, קרוב לודאי, לקיצו את הקשר האמיץ מאוד עם חברי.
תשובה
אתה יכול להסביר לחברך שאתה נשאר ידידו הטוב אך יש דברים מצפוניים עקרוניים שאינם מאפשרים לך להשתתף בדבר המנוגד להלכה. האם תסע בשבת בגלל ידידותך עמו?