• תורה, מחשבה ומוסר
  • עקרונות בקיום מצוות

להתגבר על יצר הרע

הרב יצחק בן יוסף

ט"ו כסלו תשע"ג
שאלה
שלום לכב’ הרב בספר בראשית כתוב "ואליך תשוקתו ואתה תמשול בו" 1) למה מוני המצוות לא מנו את הממשלה על יצה"ר כמצוות עשה ? 2) למה כאשר ברור לי שהתגברתי על יצה"ר (נורא בא לי לדבר לשון הרע אבל ספרתי עד עשר והתאפקתי וזה עבר) אין ברכה ברוך ...אקב"ו למשול ביצר הרע? לפחות ברכה פעם אחת ביום שהרי אם הייתה ברכה כזו היא הייתה מהווה זריקת אנדרלין נגד יצר הרע ? כל טוב
תשובה
1. יש כאן תיאור מצב נפשי ולא מצווה. כפי שנאמר: בזיעת אפיך תאכל לחם - זו מצווה? 2. הברכות הם על עשה טוב ולא על סור מרע.