• טרמפים

גניבת טרמפ

הרב יצחק בן יוסף

ג טבת תשע"ג
שאלה
שלום רב, עמדתי בשעת צהריים בטרמפיאדה לכיוון ירושלים. בד"כ יש טרמפים בשעה הזאת ודווקא באותו יום לא היה. לאחר המתנה של כחצי שעה עצר לידי רכב ישיר לירושלים. עליתי עליו בלי לחשוב פעמיים ואז הגיע אדם שביקש ממני לרדת מהרכב כיוון שהיה בתור לפניי. ציינתי בפניו שיש עוד מקום ברכב אבל הוא אמר שיש תור ויש מלבדו עוד בחורה לפניי. לא ירדתי מהרכב והאדם הזה נורא כעס עליי וצעק עליי כמה פעמים שאני גנבת מקומות. בסוף לא הסכים לעלות לרכב מתוך כעס, עלה אדם אחר ונסענו. יש בי המון רגשי חרטה ומצפון על כך. אני מרגישה מאוד רע בגלל זה ואם יכולתי לחזור על כך ברור שהייתי יורדת מהרכב. כיצד אני יכולה לכפר על מעשיי? האם אוכל לעשות דבר שייכפר על הצער שגרמתי לאותו אדם? תודה מראש
תשובה
נושא של גזל זמן, גזל שינה וכדומה לא ניתן להישבון, לכן הזהירות צריכה להיות רבה יותר. תקבעי זמן כל יום רבע שעה ללמוד מוסר - מסילת ישרים, או פלא יועץ. ה' יצליח דרכך.