ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בליעה בכלים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י אדר תשע"ג

בליעה בכלים


הרה"ג יעקב אריאל

שאלה:
שלום הרב,
רציתי לשאול שאלה בנושא בליעה בכלים,
באם הערוך ניסוי כזה:
שלב 1. אקח כמה סירים מאותה סדרה מאותה חברה, אבשל בסיר אחד מאכל חלבי בעל טעם חזק (למשל גבינה מיושנת חריפה) במשך כמה שעות טובות, בסיר שני אבשל בשר בעל טעם חזק (למשל בשר כבש שומני) במשך כמה שעות טובות ובשלישי לא אבשל כלום.
שלב 2. לאחר כמה שעות טובות של בישול ארוקן את הסירים ואשטוף אותם במדיח כלים ביתי פשוט.
שלב 3. ישר אחרי שהשטיפה מסתיימת אבשל בכל אחד מהסירים מאכל פרווה טפל שכל טעם מורגש בו (אורז או תפ"א למשל).
שלב 4. אכנס כמה טבחים מומחים בטעמים מהשורה הראשונה (למשל את הזוכים האחרונים של תכנית מאסר-שף), ואתן להם לטעום מהמאכלים הפרווה ואבקש מהם לזהות איזה מהתבשילים היה בסיר החלבי איזה בבשרי ואיזה בסיר החדש. כדי לחזק את המוטיבציה שלהם אציע סכום כספי מכובד למי שיצליח לזהות.

באם הטבחים לא יצליחו לזהות לפי הטעם, האם נוכל לפסוק שהבליעה באותם סירים ספציפית אינה משמעותית ולכן יהיה מותר להשתמש בסירים מהסדרה הספציפית הנ"ל ומהחברה הספציפית הנ"ל לחלבי ובשרי לסירוגין כאשר שוטפים אותם במדיח כלים הספציפי הנ"ל מהחברה הספציפית הנ"ל.
במידה והתשובה תהיה לא, האם חומרה נוספת של שטיפה פעמיים במדיח + המתנה של 24 שעות תספיק כדי להתיר לכתחילה להשתמש בהם לסירוגין לבשר וחלב?

תודה רבה!

תשובה:
אין כיום טבחים שיכולים לחוש הבדלי טעם כה דקים ורגישים.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il