ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

שמירה על כשרות במטבח כללי במקום העבודה | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ב אדר תשע"ג

שמירה על כשרות במטבח כללי במקום העבודה


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
במקום העבודה בו אני עובד ישנה ארוחת צהריים משותפת לכלל העובדים, לשם כך שמים סלטים קנויים (שיש להם כשרות) על השולחנות ושמים בהם כף (טרף) נקייה ככלי הגשה.
1. האם אפשר לאכול מהסלט הזה? (כמובן שאני משתמש בכף אחרת כשרה)?
2. באם כן, האם זה תקף לכל סוגי הסלטים או האם יש הבדל בין סלטים חריפים לשאר הסוגים?
תודה רבה

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה,

כלי נקי לא כשר שלא השתמשו בו 24 שעות אוסר מאכל רק כאשר המאכל חריף והמגע בין המאכל והכלי היה בחוזקה(=דוחקא דסכינא). לכן, כאשר לא מתקיימים התנאים הנ"ל האוכל לא נאסר. נוסף לכך, מי אמר שהכף טרפה הרי בדרך כלל משתמשים בכפות הגשה מיוחדות לסלטים.

אולם, אם קיים חשש למראית עין, שיחשבו שאתה אוכל "לא כשר" למרות שזה לא נכון, טוב להכשיר את הכפות הנ"ל.

בברכה,
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il