- הלכה
- שאלות כלליות
שמירה על כשרות במטבח כללי במקום העבודה
שאלה
במקום העבודה בו אני עובד ישנה ארוחת צהריים משותפת לכלל העובדים, לשם כך שמים סלטים קנויים (שיש להם כשרות) על השולחנות ושמים בהם כף (טרף) נקייה ככלי הגשה.
1. האם אפשר לאכול מהסלט הזה? (כמובן שאני משתמש בכף אחרת כשרה)?
2. באם כן, האם זה תקף לכל סוגי הסלטים או האם יש הבדל בין סלטים חריפים לשאר הסוגים?
תודה רבה
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה,
כלי נקי לא כשר שלא השתמשו בו 24 שעות אוסר מאכל רק כאשר המאכל חריף והמגע בין המאכל והכלי היה בחוזקה(=דוחקא דסכינא). לכן, כאשר לא מתקיימים התנאים הנ"ל האוכל לא נאסר. נוסף לכך, מי אמר שהכף טרפה הרי בדרך כלל משתמשים בכפות הגשה מיוחדות לסלטים.
אולם, אם קיים חשש למראית עין, שיחשבו שאתה אוכל "לא כשר" למרות שזה לא נכון, טוב להכשיר את הכפות הנ"ל.
בברכה,
הרב חגי בר גיורא

מוצר שכתוב עליו כשר
הרה"ג יעקב אריאל | ל ניסן תשפ"ב
ניתוח של חיות לא כשרות
הרבנות הראשית לישראל | כ"ד אלול תשפ"ב

יין שלנו וחותם בתוך בחותם
הרה"ג דוב ליאור | ל שבט תשס"ח
כשרות אדוויל ליקוודג’ל
הרבנות הראשית לישראל | ז מרחשון תשע"ג
הרבנות הראשית לישראל
כשרויות רגילות ולמהדרין
י"ד מרחשון תשס"ד
איך נותנים כשרות לירקות נגועים?
ז מרחשון תשס"ד
ליקרים ומשקאות חריפים תוצרת חוץ
כ"ח אלול תשס"ג
בכשרות רגילה יש ג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד

שיבולת שועל (קוואקר)
הרה"ג יעקב אריאל | י אייר תש"ע
זמן עשר מכות מצרים
הרב יוסף אפריון | כ"ט אייר תשע"א
זמן עשר מכות מצרים
הרב יוסף אפריון | כ"ט אייר תשע"א

עליה לקבר שלא בתאריך המדויק
הרב עזריה אריאל | ב אדר תשע"ג

תפילה ארוכה שמעקבת את הגבאי
הרב אליקים לבנון | ג שבט תשפ"ג
