• המניין

מהירות התפילה

הרה"ג דוב ליאור

ח אלול תשס"ד
שאלה
כמעט בכל בית כנסת שאני מתפלל בו הש"ץ והציבור מתפללים מהר מדי וקורה שאני באמצע התפילה והציבור כבר רץ קדימה. מה עלי לעשות? האם מוטב שאתפלל ביחיד? אני מתפלל יותר לאט בגלל שאני קורא מילה במילה ומשתדל להתפלל בכוונה.
תשובה
אתה צריך במיוחד להקפיד להתפלל תפילת שמונה עשרה עם הציבור, ולכן כדאי שתתחיל לפני הציבור כדי שתגיע לתפילת העמידה של הציבור ואז נחשבת תפילתך כתפילה עם הציבור. (אפילו אם כל שאר התפילה התפללת ביחיד).