ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת כלים שאין ידועאם בשריים או חלביים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י ניסן תשע"ג

הכשרת כלים שאין ידועאם בשריים או חלביים


הרה"ג יעקב אריאל

שאלה:
שכני התאלמן לפני שלש שנים. הוא מצא בביתו מערכת גדולה של כלי אוכל מחרסינה (פורצלן), הכוללת צלחות, קערות, וכלי הגשה, וכדומה. הוא אינו יודע אם הכלים חלביים או בשריים. האם יש דרך להכשיר כלים אלה, בהתחשב בכך שהם כלי חרס? ראיתי תשובה באגרות משה, המצוטטת גם ב"יביע אומר", המתירה להכשיר מבשרי לחלבי ולהיפך, לאחר י"ב חודש, ע"י הגעלה שלש פעמים, ובמקום הפסד מרובה. לכאורה בנידון דידן יש להקל יותר, שהרי הכלים בספק, ואין יודעים אם חלביים או בשריים. האם זה מוגדר כהפסד מרובה? בקיצור, האם ניתן להציל כלים אלה או שאין להם תקנה? בתודה ובברכה.

תשובה:
ניתן לסמוך על גדולי הפוסקים שהבאת


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il