שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

הכשרת כלים שאין ידועאם בשריים או חלביים

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

י ניסן תשע"ג
שאלה
שכני התאלמן לפני שלש שנים. הוא מצא בביתו מערכת גדולה של כלי אוכל מחרסינה (פורצלן), הכוללת צלחות, קערות, וכלי הגשה, וכדומה. הוא אינו יודע אם הכלים חלביים או בשריים. האם יש דרך להכשיר כלים אלה, בהתחשב בכך שהם כלי חרס? ראיתי תשובה באגרות משה, המצוטטת גם ב"יביע אומר", המתירה להכשיר מבשרי לחלבי ולהיפך, לאחר י"ב חודש, ע"י הגעלה שלש פעמים, ובמקום הפסד מרובה. לכאורה בנידון דידן יש להקל יותר, שהרי הכלים בספק, ואין יודעים אם חלביים או בשריים. האם זה מוגדר כהפסד מרובה? בקיצור, האם ניתן להציל כלים אלה או שאין להם תקנה? בתודה ובברכה.
תשובה
ניתן לסמוך על גדולי הפוסקים שהבאת
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il