ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שבת בקראון פלזה עם הרב שמואל אליהו והרב יוני לביא ושבת שירה עם הרב סבתו
שאל את הרב כל השאלות

שמן שטוגן בו בשר

יצחק בן יוסףכ ניסן תשע"ג
1004
שאלה
1.יש לי סיר שעושים בו תבשילים עם בשר .. פעם אחת הוצאתי את הסיר ועשיתי בו אורז (הסיר היה שטוף היטב) האם האורז כעת הוא בשרי ? 2.האם יש הבדל בין אם השתמשתי בסיר תוך 24 שעות או לא ? 3.טיגנתי שניצלים בשמן ומיד לאחר שסיימתי את הטיגון לא החלפתי את השמן וטיגנתי בו חצילים , האם החצילים נחשביים בשריים לכל דבר וצריך לחכות 6 שעות לאחר אכילתם ? 4.מותר לבשל משהו חלבי בסיר שמשתמשים בו בבשר (כאשר לא השתמשו בסיר 24 שעות ) שבת שלום ומבורכת
תשובה
1-2. האורז אינו בשרי ומותר לספרדים לאוכלו עם גבינה . (לאשכנזים מותר למוזגו לצלחת חלבית ולאוכלו ביחד עם גבינה אם לא השתמשו בסיר לבשר תוך 24 שעות. ואם השתמשו לבישול בשר מותר לאוכלו עם גבינה בזה אחר זה) 3. אסור לאוכלם עם גבינה אך לא צריך להמתין 6 שעות (ש"ך פט,יט) אך לא ראוי לעשות כן לכתחילה. 4. חס וחלילה.
עוד בנושא כל השאלות
שאל בהמשך לשאלה זו

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il