ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

שמן שטוגן בו בשר | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ ניסן תשע"ג

שמן שטוגן בו בשר


הרב יצחק בן יוסף

שאלה:
1.יש לי סיר שעושים בו תבשילים עם בשר .. פעם אחת הוצאתי את הסיר ועשיתי בו אורז (הסיר היה שטוף היטב) האם האורז כעת הוא בשרי ?
2.האם יש הבדל בין אם השתמשתי בסיר תוך 24 שעות או לא ?
3.טיגנתי שניצלים בשמן ומיד לאחר שסיימתי את הטיגון לא החלפתי את השמן וטיגנתי בו חצילים , האם החצילים נחשביים בשריים לכל דבר וצריך לחכות 6 שעות לאחר אכילתם ?
4.מותר לבשל משהו חלבי בסיר שמשתמשים בו בבשר (כאשר לא השתמשו בסיר 24 שעות )


שבת שלום ומבורכת

תשובה:
1-2. האורז אינו בשרי ומותר לספרדים לאוכלו עם גבינה . (לאשכנזים מותר למוזגו לצלחת חלבית ולאוכלו ביחד עם גבינה אם לא השתמשו בסיר לבשר תוך 24 שעות. ואם השתמשו לבישול בשר מותר לאוכלו עם גבינה בזה אחר זה)
3. אסור לאוכלם עם גבינה אך לא צריך להמתין 6 שעות (ש"ך פט,יט) אך לא ראוי לעשות כן לכתחילה.
4. חס וחלילה.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il