שאל את הרב

  • כל השאלות

שמן שטוגן בו בשר

undefined

הרב יצחק בן יוסף

כ ניסן תשע"ג
שאלה
1.יש לי סיר שעושים בו תבשילים עם בשר .. פעם אחת הוצאתי את הסיר ועשיתי בו אורז (הסיר היה שטוף היטב) האם האורז כעת הוא בשרי ? 2.האם יש הבדל בין אם השתמשתי בסיר תוך 24 שעות או לא ? 3.טיגנתי שניצלים בשמן ומיד לאחר שסיימתי את הטיגון לא החלפתי את השמן וטיגנתי בו חצילים , האם החצילים נחשביים בשריים לכל דבר וצריך לחכות 6 שעות לאחר אכילתם ? 4.מותר לבשל משהו חלבי בסיר שמשתמשים בו בבשר (כאשר לא השתמשו בסיר 24 שעות ) שבת שלום ומבורכת
תשובה
1-2. האורז אינו בשרי ומותר לספרדים לאוכלו עם גבינה . (לאשכנזים מותר למוזגו לצלחת חלבית ולאוכלו ביחד עם גבינה אם לא השתמשו בסיר לבשר תוך 24 שעות. ואם השתמשו לבישול בשר מותר לאוכלו עם גבינה בזה אחר זה) 3. אסור לאוכלם עם גבינה אך לא צריך להמתין 6 שעות (ש"ך פט,יט) אך לא ראוי לעשות כן לכתחילה. 4. חס וחלילה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il