• נישואין

נישואים אזרחיים למטרת גרין קארד

הרב מרדכי גרוס

ל ניסן תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב, אני בת 26. התחתנתי בחתונה אזרחית כשחייתי בארה"ב למטרת קבלת גרין קארד והמשך שהותי בארה"ב. החתונה התבצעה בבית משפט במיאמי שם חיתן אותנו שופט. בן הזוג עימו התחתנתי הוא יהודי. כיום אני חיה בישראל. מעולם לא התרתי את נישואיי בארה"ב ואיני חיה עם בן הזוג עימו התחתנתי. כשהתחלתי לברר לגביי משמעות הנישואים האזרחיים הבנתי כי הינם תקפים מכיוון ששנינו יהודיים. ולכן נאמר לי כי אנחנו צריכים להתגרש בבית דין רבני כדת וכדין, למרות שמעולם לא התחתנתי כדת וכדין ולמרות שאין כל מסמך פה בישראל שמוכיח את היותי נשואה. כשביררתי קצת יותר לעומק נאמר לי שבמידה ואתחתן אהיה חשופה לתביעה עבור ביגמיה. מצד אחד אינני רוצה להיות גרושה, מכיוון שמעולם לא התחתנתי כדת וכדין, ומצד שני אני רוצה להתחיל את חיי עם גבר אחר ברגל ימין ולא רוצה חלילה שיהיה לי איזשהו ספק שנישואיי האזרחיים אכן תקפים. אשמח לקבל את עצתך בנושא תודה
תשובה
שלום וברכה, אכן חשוב לברר את הדבר כדי שנישואייך יהיו תקפים ומיוסדים בקדושת התורה, עם ישראל מאוד הקפיד במשך הדורות על נישואים כהלכה, המקרה שלך תלוי במספר פרטים חשובים, זהות בני הזוג, האופן שבו נעשו הנישואים ועוד, למעשה, כדאי לך לגשת לרשם נישואים של הרבנות בעיר בו את מתגוררת, הוא יפנה אותך אל בית הדין, שם יבררו את הפרטים של המקרה שלך, כדי לקבוע האם אכן יש צורך לקבל גט כדי להיות פנויה לנישואים אחרים. כל טוב, הרב מרדכי גרוס.