ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

צליית כבד בתנור

הרה"ג דוב ליאורכ"א סיון תשע"ג
1051
שאלה
אם אפשר לצלות כבד בגריל בתנור - 1. מה דין הכלים והרשת? צריך מיוחדים לכבד? 2. מה דין התנור בכלל, צריך להכשיר אותו לאחר מכן? תודה מרים
תשובה
1. לכתחילה שיהיו כלים מיוחדים. מעיקר הדין הרבה פוסקים סוברים שבצלי אומרים כבולעו כך פולטו. כלומר, אפילו אם זה בלע זה יפלוט בחזרה, אבל לכתחילה האשכנזים מחמירים בזה ולא צולים מאכלים אחרים על אותה הרשת. הכלי אליו נוטף הדם - אסור לשימוש לדברים אחרים. 2. אם לא נגע בו ממש דם - זה שום דבר. אם טפטף עליו דם - זה כמו כלי שנבלע בו דם רותח, אסור לבשל מאכלים על התחתית אבל מותר להכניס תבניות ולבשל בתנור זה. זה לא יפליט את הדם ללא רוטב.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il