ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

צליית כבד בתנור | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"א סיון תשע"ג

צליית כבד בתנור


הרה"ג דוב ליאור

שאלה:
אם אפשר לצלות כבד בגריל בתנור -
1. מה דין הכלים והרשת? צריך מיוחדים לכבד?
2. מה דין התנור בכלל, צריך להכשיר אותו לאחר מכן?
תודה
מרים

השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "הכשרת כבד עוף "

תשובה:
1. לכתחילה שיהיו כלים מיוחדים.
מעיקר הדין הרבה פוסקים סוברים שבצלי אומרים כבולעו כך פולטו. כלומר, אפילו אם זה בלע זה יפלוט בחזרה, אבל לכתחילה האשכנזים מחמירים בזה ולא צולים מאכלים אחרים על אותה הרשת.
הכלי אליו נוטף הדם - אסור לשימוש לדברים אחרים.
2. אם לא נגע בו ממש דם - זה שום דבר.
אם טפטף עליו דם - זה כמו כלי שנבלע בו דם רותח, אסור לבשל מאכלים על התחתית אבל מותר להכניס תבניות ולבשל בתנור זה.
זה לא יפליט את הדם ללא רוטב.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il