שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
אם אפשר לצלות כבד בגריל בתנור - 1. מה דין הכלים והרשת? צריך מיוחדים לכבד? 2. מה דין התנור בכלל, צריך להכשיר אותו לאחר מכן? תודה מרים
תשובה
1. לכתחילה שיהיו כלים מיוחדים. מעיקר הדין הרבה פוסקים סוברים שבצלי אומרים כבולעו כך פולטו. כלומר, אפילו אם זה בלע זה יפלוט בחזרה, אבל לכתחילה האשכנזים מחמירים בזה ולא צולים מאכלים אחרים על אותה הרשת. הכלי אליו נוטף הדם - אסור לשימוש לדברים אחרים. 2. אם לא נגע בו ממש דם - זה שום דבר. אם טפטף עליו דם - זה כמו כלי שנבלע בו דם רותח, אסור לבשל מאכלים על התחתית אבל מותר להכניס תבניות ולבשל בתנור זה. זה לא יפליט את הדם ללא רוטב.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il