• אפשר לעבוד ב...?

מקום עבודה לבחורה

הרב יצחק בן יוסף

כ"ו אייר תשע"ג
שאלה
בס"ד שלום רב, בהמשך לעניין מציאת עבודה בצניעות. מאחר ותקופה ארוכה לא מצאתי מקום מספיק צנוע, החלטתי להגיש בקשה לאבטחת הכנסה. זו הכנסה למחייה בסיסית ביטוח לאומי. אני מרגישה לא הכי טוב עם זה. כמו ’ניצרכת לבריות’, וגם איני יודעת אם לקבל מהמדינה כסף לאור כל מה שקורה זה צעד נכון לעשות. מה הרב חושב"?
תשובה
צעד נכון ביותר. בקשת העזרה היא זמנית וב"ה תחזרי לעבוד ולא תצטרכי לבריות. למה לא לקחת כסף מהמדינה? אם המדינה עושה חסדים דרך הביטוח הלאומי צריך להודות, המדינה היא של כולנו וכולנו שותפים בה. וגם בסיוע להחזקת הישיבות ועולם התורה תרומתה של המדינה היא גדולה!! מאידך זהו תפקידה כאשר יש רווחה צריך בראשונה לחזק את הצד הרוחני היהודי בעם ישראל.