• ערלה ונטע רבעי

עורלה בעצי פרי לרבים

מכון התורה והארץ

כ"ט סיון תשע"ג
שאלה
מושב ספרדי שאלני [אין להם רב]. אם הם יטעו עצי פרי ברה"ר שהמטרה גם לנוי וגם לאכילה, האם חייבים בערלה? כי השו"ע (רצד, כד) על פי הגר"א שם, מתיר בנטיעה ברה"ר לצורך הרבים. מה דעת הרב?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' לדעת השו"ע רק כוונה לעצים ובניין פוטרת אבל מחשבה משותפת מראש נראה שחייבים בערלה. אמנם החזו"א הסתפק בכך אבל נראה שלהלכה בספק של תורה יש להחמיר. כמו כן, לדעת השו"ע צריך שיהיה ניכר שנעשה לנוי וברוב העצים קשה להשיג ניכר לנוי. על כן נראה שיש להצריך שנות ערלה. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון