• שבת ומועדים
  • סדר וניקיון

האם גם מיון מותר?

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ה סיון תשע"ג
שאלה
השואל הנכבד שאל 2 שאלות: א. האם מותר לאסוף. ב.האם מותר למיין (כלומר, שיש כמה סוגי חומשים, ואפשר להכניסם למדף אחד בלי מיון, ולעומת זאת אפשר גם למיינם ולהכניסם כל אחד למדף נפרד) מתשובת הרב שהשיב על שני השאלות הנ"ל שמותר, משמע שמותר גם למיין ולא רק לאסוף. ושאלתי: האם אין במיון הספרים בעיה של בורר (יעויין שש"כ, פ"ג סכ"א, וראיתי גם זקני וגדולי הפוסקים שאסרו זאת)? יישר כוח
תשובה
לא התייחסתי למיון אלא לסידור הספרים. אפשר לאסוף את הספרים ולהניחם כל אחד במקומו. זו לא בררה.