• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

הסרת שיער לגברים - דין לא ילבש

הרב יצחק בן יוסף

כ"ד תמוז תשע"ג
שאלה
כתב הרב בילקוט יוסף "המעביר שער בית השחי ובית הערוה אפילו במספריים כעין תער, חייב מכת מרדות. במה דברים אמורים במקום שאין מעבירין אותו אלא הנשים כדי שלא יתקן עצמו תיקון נשים. אבל במקום שמעבירין אותו גם האנשים אם העביר אין מכין אותו, ואף לכתחלה שרי, ואין בזה איסור משום ’’לא ילבש’’. לגבי "במקום שמעבירין אותו גם האנשים" איך אפשר לדעת מה הוא המקום הזה למשל כאן, ישראל... האם זה מקום שמעבירין אותו גם האנשים? האם יש בכלל מקום כזה בעולם שגברים יגלחו מקומות אלה?
תשובה
שיער בית השחי, בחזה ובגב מקובל היום להשיר ולכן אין בזה איסור לא ילבש. כפי שציטטת מילקוט יוסף. ואין כאן רצון להדמות לנשים ויש צער, לכן אין איסור.