- הלכה
- שאלות כלליות
568
שאלה
שלום רב..
האם אפשר לחמם מאכל בשרי בטוסטר אובן חלבי (בנפח 20 ליטר) , כאשר המאכל הבשרי הוא מוצק (לדוגמא בורקס בשר, שניצל וכד’..) ועטוף הרמטית בנייר כסף?
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
לכתחילה אין לחמם אוכל חלבי\בשרי בתנור בשרי\חלבי גם כאשר הוא עטוף כי אולי בכל זאת יצאו אדים\לחות\רוטב בשריים לתנור חלבי, וגם כאשר הכיסוי אוטם אין לכתחילה לחמם כדי שלא יטעו בעתיד בחימומים אחרים המחמם עצמו או אנשים אחרים.
בברכה
הרב חגי בר גיורא
האם צריכה להיות הפרדה בין מלח חלבי למלח בשרי?
הרבנות הראשית לישראל | כ"ו טבת תשפ"ד

למה דג הוא לא בשרי?
הרב דוד חי הכהן | ד ניסן תשס"ה

מאיפה נובע האיסור על אכילת עוף עם חלב?
הרב שמואל הולשטיין | ח תשרי תשס"ט

הפיכת כלי פלסטיק מבשר לחלב
הרב שלום אילוז | כ"ב אב תשס"ו

הכשר לפסח של מכסה של מיחם שהניחו עליו לחם
הרב מיכאל יומטוביאן | י"ט אדר תשפ"ה
דיני מעשר - כספי חתונה
הרב בנימין במברגר | י"ח אדר תשפ"ה

אוכל ללא קטניות שבושל בכלי שמבשלים בו קטניות
הרב מיכאל יומטוביאן | י"ט אדר תשפ"ה
