• זכויות יוצרים

צפייה באינטרנט אם לא הייתי קונה ממילא

הרב יאיר וסרטיל

ז מרחשון תשע"ד
שאלה
שלום. רציתי לדעת במקרה שיש באינטרנט גם צפייה ישירה וגם הורדה של משהו שסתם ככה בודאי לא הייתי קונה אותו אבל מכיוון שיש צפייה שלו אני רואה. האם זה נחשב זה הנהנה וזה אינו חסר [אע"פ שזה נחשב כ"חצר דעביד למיגר" זה אינו דומה שכן החיוב לשלם בחצר דעביד למיגר הוא מפני שאני מחסר ממון מזה שאני גר בחצר שאנשים שרואים אותי לא ישכירו מ"מ פה זה אינו כך]
תשובה
אם ברור שבכל מקרה לא היית קונה אכן נחשב כזה נהנה וזה אינו חסר. אולם עדיין אין להוריד שלא כדין משום שלרוב הפוסקים יש בעלות על זכויות יוצרים ואם כן יש איסור גזל בשימוש ללא רשות, ובכך אין הבדל אם יש חיסרון או לא. בברכה,