• יארצייט ואזכרה

אזכרה

הרב יצחק בן יוסף

י"ד כסלו תשע"ד
שאלה
שלום רב לפני 3 שבועות עשינו לאבי אזכרה מכובדת של 11 חודש, הזמנו משפחה וחברים שבאו וכיבדו... אם אני מבין נכון, שלא כמו האזכרה של 11 חודש, האזכרה של השנה שמתוכננת להערך ביום ראשון בעוד שבוע אמורה להיות למשפחה הקרובה ולא נהוג להודיע לחברים ומשפחה רחוקה. בכל זאת, אני גם חושב, אם זה בסדר לעצור לאנשים את שגרת החיים, עבודה וכו’... הרי רק לפני 3 שבועות באו לכבד באזכרה של ה 11 חודש... שאלה נוספת, אני יודע שאזכרה של יום השנה ניתן להקדים, האם ניתן להקדים מיום ראשון לשישי גם אזכרה ראשונה של השנה הראשונה? בתודה מראש לתשובתך.
תשובה
כדבריך קשה מהרבה בחינות לעשות שני אזכרות סמוכות גדולות. ולכן יום השנה בהחלט אפשרי לעשות מצומצם . אם קשה למשפחה ביום ראשון אפשר להקדים ,אך ראוי להשתדל לשמור על התאריך. יהי רצון שלא תוסיפו לדאבה עוד