• שבת ומועדים
  • ביטחון ופיקוח נפש

פניה לחדר מיון בשבת

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד אדר א' תשע"ד
שאלה
בתור רופא דתי, אני מגדיר כל מי שפונה לחדר מיון בשבת כפיקוח נפש. זה נכון במיוחד במבוגרים, פחות בילדים. עד שלא בודקים את האדם, כולל לפעמים בדיקות דם, אק"ג, צילומים וכן הלאה לא תמיד ניתן לדעת האם אכן מדובר בפיקוח נפש או לא. האם אסור לי לטפל באנשים בשבת?+ בברכה,
תשובה
מה שאמרנו זה כשהחולה יודע בוודאות שזה לא פיקוח נפש, אבל הרופא מבחינתו לא חייב לקבל את גרסת החולה, ואם הוא חושב שבכל זאת יש כאן ספק סכנה, ודאי שיכול לחלל שבת בשבילו, אבל אם הוא לא חושב שיש כאן ספק סכנה שלא יעשה מלאכה דאורייתא.