• שאלות כלליות

לימוד ריקודי בטן

הרב ש. יוסף וייצן

א אדר ב' תשע"ד
שאלה
שלום, אני מאד מתחברת למוזיקה המזרחית, וכל המנגינות מהסגנון המזרחי ועם זאת יש לי חלום ואני רוצה ללמוד לרקוד ריקודי בטן. אני מעוניינת לדעת לרקוד בשביל עצמי וההנאה שזה מביא לי. אני לא מתכוונת בחברת בנים או להופיע עם זה. והלימודים מתקיימים בחברת בנות בלבד. האם יש בעיה ללמוד בכללי ריקודי בטן? מה האיסורים או ההיתרים שמביאים אותי לתשובה? זה מאד חשוב לי ואשמח לתשובה מפורטת. בתודה מראש
תשובה
שלום רב: אני לא כל כך מבין בכך. עצם המודעות וההתעסקות עם הגוף הוא לא דבר שלילי כל עוד שזה נעשה במידה ראויה. מציע לשאול אולי נשים יראות שמים שהתנסו בענין. בברכה ש. יוסף