- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
כשרות מהודרת לכבד
שאלה
אני משגיח בקייטרינג בכשרות מהדרין ויוצא לי להכשיר הרבה פעמים כבד ובכמויות גדולות. האם אפשר לשים בצפיפות את הכבדים ע"ג הרשת כשהכבדים נוגעים אחד בשני ואולי מעט אחד על השני? מה הדין בבישול הכבד ברוטב לאחר הצליה (הכבד אינו תוך 72 שעות)? האם יהיה מותר לחמם את הכבד ואת הרוטב בנפרד ולערבבם כשהם חמים סמוך להגשה?
תשובה
אם יש בכוח החום להפליט את כל הדם, אז מותר לשים את הכבד בצפיפות (רק לשים לב שהצפיפות לא מונעת מהדם להיפלט). ואחר כך אפשר לבשלו ברוטב לאחר הצליה או לטגנו במחבת וכדומה וכמובן שאפשר לערבב את הכבד והרוטב סמוך להגשה.

אכילת בשר נא
הרה"ג דוב ליאור | כ"ד טבת תשס"ד

אכילת עטיני פרה
הרה"ג דוב ליאור | י"ד שבט תשס"ח

בקיאות בחליטת כבד
הרה"ג דוב ליאור | ד אדר א' תשע"א

כשרות בשר ותבלינים
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ו אדר ב' תשע"ט

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

חיוב תפילה לנשים
ל שבט תשס"ב

שמיעת מוזיקה אחר החורבן
ו אדר תשס"ב

יחס אמוני לפיגועים
ו אדר תשס"ב

נקמה בגויים
ו אדר תשס"ב
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט
כמה צריך לחכות בין חלב לבשר
הרב דניאל קירש | א אב תשפ"ב
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

השכבה לחייל דרוזי שנפל בקרב
הרב מיכאל יומטוביאן | י"ב כסלו תשפ"ד
תרגיל מחלקתי בשבת בשעת מלחמה
הרב יואב חנניה אוקנין | י"ג כסלו תשפ"ד

בשר מתורבת
הרה"ג יעקב אריאל | ח כסלו תשפ"ד
