ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כשרות מהודרת לכבד | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ה תשרי תשס"ה

כשרות מהודרת לכבד


הרה"ג דב ליאור

שאלה:
אני משגיח בקייטרינג בכשרות מהדרין ויוצא לי להכשיר הרבה פעמים כבד ובכמויות גדולות. האם אפשר לשים בצפיפות את הכבדים ע"ג הרשת כשהכבדים נוגעים אחד בשני ואולי מעט אחד על השני? מה הדין בבישול הכבד ברוטב לאחר הצליה (הכבד אינו תוך 72 שעות)? האם יהיה מותר לחמם את הכבד ואת הרוטב בנפרד ולערבבם כשהם חמים סמוך להגשה?

תשובה:
אם יש בכוח החום להפליט את כל הדם, אז מותר לשים את הכבד בצפיפות (רק לשים לב שהצפיפות לא מונעת מהדם להיפלט). ואחר כך אפשר לבשלו ברוטב לאחר הצליה או לטגנו במחבת וכדומה וכמובן שאפשר לערבב את הכבד והרוטב סמוך להגשה.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il