ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

כשרות מהודרת לכבד

הרה"ג דוב ליאורכ"ה תשרי תשס"ה
443
שאלה
אני משגיח בקייטרינג בכשרות מהדרין ויוצא לי להכשיר הרבה פעמים כבד ובכמויות גדולות. האם אפשר לשים בצפיפות את הכבדים ע"ג הרשת כשהכבדים נוגעים אחד בשני ואולי מעט אחד על השני? מה הדין בבישול הכבד ברוטב לאחר הצליה (הכבד אינו תוך 72 שעות)? האם יהיה מותר לחמם את הכבד ואת הרוטב בנפרד ולערבבם כשהם חמים סמוך להגשה?
תשובה
אם יש בכוח החום להפליט את כל הדם, אז מותר לשים את הכבד בצפיפות (רק לשים לב שהצפיפות לא מונעת מהדם להיפלט). ואחר כך אפשר לבשלו ברוטב לאחר הצליה או לטגנו במחבת וכדומה וכמובן שאפשר לערבב את הכבד והרוטב סמוך להגשה.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il