• שבת ומועדים
  • מחצית השקל

מחצית השקל

מכון התורה והארץ

י אדר ב' תשע"ד
שאלה
שלום עליכם ראיתי באתר מכון המקדש, שלשיטת הרב אליהו זצ"ל, שיש להוסיף מע"מ על שווי הכסף, כי צריך את הערך המעשי, צריך להוסיף גם מס יבוא, ולהתחשב בכך שהכסף לא טהור, ובקיצור, שמבחינה מעשית ערך הכסף הוא בערך כפול מערכו הנקוב (כ58 ש"ח). ונ"מ גם לפדיון הבן. מה דעתכם? כיון שנהוג להפריש בתענית אסתר, אשמח לקבל את תגובתכם בדחיפות. תודה רבה. בברכת התורה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אמנם מס ערך לדעתי יש להוסיף, ואכן בחשבון שלנו כלול מס ערך, כמבואר בתשובה שנכתבה. המחיר הזה (25 ש"ח) הוא מחיר קנייה של גרם כסף לאחר חישוב מע"מ. ולא ידעתי כיצד אפשר להגיע ל 58 ש"ח למחצית השקל. פורים שמח בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון