• דרכי הגאולה

תקופתינו מהי?

הרה"ג דוב ליאור

י"א אייר תשע"ד
שאלה
שלום וברכה! הרב אורי עמוס שרקי שליט"א טוען שההגדרה הרווחת בציבור הדתי לאומי הרואה את מדינת ישראל "כראשית צמיחת גאולתנו" או "אתחלתא דגאולה" אינה מדוייקת. הוא טוען שראשית הציונות והצהרת בלפור מהווים את התחלת הגאולה ואילו הקמת מדינת ישראל היא בבחינת "גאולה" ממש וכעת אנו ממתינים "לגאולה שלמה"{ביאת המשיח, הקמת המקדש, חידוש הסנהדרין וכו’}. מה דעת הרב בנושא?
תשובה
אתה לא יכול לומר שמה שאנחנו נמצאים זה כבר "הגאולה" יש שלבים. כרגע חלק מארצנו כבר בידנו חלק עדיין לא, יש עדיין טרור פה ושם, אתה לא יכול לומר שהגענו למנוחה ולנחלה, יש שלבים באתחלתא דגאולה, ברור שיש התקדמות היום מלפני 90 שנה, כל התקופה הזאת זה התקדמות בתהליך של אתחלתא דגאולה. אני לא מבין כל כך מה הנפקא מינה בהגדרות, אנחנו עדיין לא נמצאים בגאולה השלימה.