- הלכה
- מיני מאפה
שאלה
שלום רב,
אנו לא אוכלים גלוטן ומצאנו שיש קמח שיבולת שועל, מחמשת מיני דגן, שהוא זן גנטי ללא גלוטן. ואנו רוצים לעשות ממנו חלה וברכת המוציא ואולי לברכת המזון.
אם עושים חלה רק מהקמח הזה, יש בה מרירות לא נעימה.
ולכן אנו רוצים לעשות את המרשם הבא שמבחינת הקמח יש בו 33% מקמח חמשת מיני דגן ו67% קמח אחר. ושאר המרכיבים הם כמו של חלה או לחם רגילים.
האם אפשר לברך המוציא ו/או ברכת המזון לפי האשכנזים ולפי עדות המזרח ?
בתודה
1. כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (זה זן גנטי כזה)
2. כוס קמח אורז
3. כוס קמח חומוס
4. כפית וחצי מלח
5. שתי כפות סוכר (עבור השמרים. זה לא ממתיק)
6. 11 גר’ שמרים יבשים
7. 2 ביצים
8. רבע כוס שמן
9. חצי כוס חלב סויה
10. שלושת רבעי כוס מים חמים
עושים בלילה מהכל, נותנים שעה לתפוח ואחרי זה אופים בתנור. כמו לחם.
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
כדי לברך המוציא לפי כל הדעות צריך: א) שיהיו רוב הנוזלים מים לעומת השמן, חלב סויה וביצים שיהיו המיעוט. ב) שלמרות התערובת יהיה ניכר טעם קמח שיבולת השועל.
כדי לא לברך המוציא אלא מזונות: לפי השולחן ערוך מספיק שיהיה מורגש קצת טעם אחר ואילו לפי הרמ"א צריך שהטעם האחר יהיה מורגש יותר מטעם הקמח.
כדי לברך ברכת המזון צריך לכתחילה לאכול כזית מקמח שיבולת השועל בתוך זמן של אכילת פרס(4-8 דקות).
לכן אני מציע שתנסו להחליף את החלב סויה במים והקמח שיבולת שועל יהיה 60% והקמחים האחרים יהיו 40%.
בברכה
הרב חגי בר גיורא