• גזל ונזיקין

שליחת פקס מהעבודה

הרב מרדכי גרוס

כ"א אייר תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב, האם שליחת פקס פרטי ממכשיר פקס של העבודה הוא בבחינת גזל? אודה על תשובתך
תשובה
שלום וברכה, מותר לעובד להשתמש במכשירי העבודה לצרכים אישיים לפי הסכמת המעביד, לכן עדיף לשאול את המעביד האם וכמה הוא מאפשר לעובדים לנהוג כן. במקום שאי אפשר לשאול, או שהדבר כרוך באי נעימות, אפשר להשתמש במכשירי העבודה כפי מה שעובדים מרגישים בנוח להשתמש כשהמעביד נמצא במקום ללא שהוא יעיר להם, כיון שזה מורה על כך שהוא מסכים לדבר. בברכה, הרב מרדכי גרוס.