• לוויה, קבורה ובית הקברות

עליה לבית העלמין

הרב יצחק בן יוסף

כ"ז אייר תשע"ד
שאלה
ערב ראש חודש סיוון חל ביום חמישי.האם ניתן לעלות במשך כל היום? רב אחד הסביר לאחי שכל חודש צריך לבדוק את מולד הירח ולפי זה לעלות לבית העלמין. לדבריו החודש המולד חל ביום חמישי בשעה 6 בבוקר ולכן צריך לעלות ביום רביעי לבית העלמין.נהגנו תמיד לעלות בערב ראש חודש ולא התייחסנו למולד. כיצד לנהוג? ומתי לעלות החודש?
תשובה
יש המתירים לעלות גם בראש חודש .(אם חל 7 או 30 אשכנזים גם הרב עובדיה יוסף מתיר אם לא יבכו) לכן התוספות האלו אינם שייכות . ואף נוהגים לעלות ערב ראש חודש ניסן ואלול (ספרדים) ולא מתחשבים במולד.