שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום ! בישלנו מרק שבתוכו יש בצל ושום (הם לא טוגנו, אלא היו בתוך המי מרק) בסיר בשרי . האם המרק בשרי? בחזקת בשרי ? האם ניתן לאכול בסעודה חלבית ? האם ניתן להוסיף למרק שמנת ? תודה
תשובה
המרק אינו בשרי ואפשר לאוכלו בארוחה חלבית. לגבי לאוכלו עם חלב, לספרדים מותר. לאשכנזים, אם הסיר היה בן יומו אין לאוכלו עם מוצרי חלב ממש. אם אינו בן יומו, אפשר. חג שמח,
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il