- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
הלכות בצל
שאלה
בס"ד
שלום!
רציתי לברר את ההלכות הקשורות לחריפותו של הבצל.
-מה בדיוק הבעיה בבצל? (למה הוא שונה משאר הירקות? למה כשאר חותכים בצל בסכין בשרי/חלבי, הבצל נהפך להיות בחזקת בשרי/חלבי?)
-האם גם כאשר חותכים בצל בקרש חיתוך בשרי/חלבי הבצל נהפך להיות בחזקת בשרי/חלבי? (או רק כאשר חותכים בסכין חיתוך, זה משנה?)
-האם כאשר מטגנים/מבשלים/אופים בצל בסיר/תבנית בשרי/חלבי זה הופך את הבצל להיות בחזקת בשרי/חלבי?
תודה רבה!!
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה,
על פי חכמינו זיכרונם לברכה, דבר חריף, כגון: בצל ושום, מעוררים טעמים שנבלעו בכלים אף כאשר הטעמים נפגמו אחר שעברו 24 שעות מהשימוש בבשר\גבינה. הטעמים מתעוררים ע"י חימום או חיתוך בסכין שגורם לחיכוך בין הסכין לבצל.
בזמן חיתוך הבצל קיים גם חיכוך בין הבצל לקרש החיתוך לכן דין קרש החיתוך דומה לדין הסכין.
יש להוסיף, שהחריפות היא רק כאשר הבצל\השום טריים לא מבושלים, כי הבישול ממתיק אותם.
בברכה,
הרב חגי בר גיורא

בצל שנחתך בסכין בשרית שאינה בת יומה
הרב נועם דביר מייזלס | ה סיון תש"פ

האם כרישה נחשבת לדבר חריף?
מכון התורה והארץ | י"ד אב תשפ"א
שום בכלי בשרי שהוכנס לכלי חלבי לא בן יומו
הרב בנימין במברגר | ה אדר א' תשפ"ב

תנור פרווה שאפו בו בצל שטוגן בחלבי
הרב נועם דביר מייזלס | ב שבט תש"פ
הרבנות הראשית לישראל
כשרות מסטיק אורביט
כ"ג תשרי תשס"ד
כשרויות רגילות ולמהדרין
י"ד מרחשון תשס"ד
כשרות משקאות חריפים
י"ב תשרי תשס"ד
בשר בהכשר רבנות או בד"ץ?
ז מרחשון תשס"ד
מה מברכים על רעידת אדמה?
הרב רואי מרגלית | כ"ג אדר תשס"ד
הקשת בענן
הרב בנימין במברגר | א שבט תשע"א

דיבור אחרי קריאת שמע שעל המיטה
הרב עזריה אריאל | כ"ו מרחשון תשע"ד
מצבה האומלל של מדינה המברכת את ישראל
הרב משה ליב הכהן הלברשטט | א מרחשון תשע"ט

רמת הצניעות שמוקפדת באתרי חדשות דתיים
הרה"ג יעקב אריאל | י"ז שבט תשפ"ג
תפילה לנשים
כולל הלכה בית אל | ט"ו שבט תשפ"ג
