• ספורט, משחקים והצגות

חשיבת ההתעמלות לאור דברי הרב קוק

הרב ש. יוסף וייצן

כ סיון תשע"ד
שאלה
שלום, קראתי שמרן הרב קוק כותב על חשיבות ההתעמלות, ועל תשובה גשמית שיוצרת גופים חטובים ואיתנים. אני מתעייף לאחר עליית 4 קומות בשבת, וגופי אינו חטוב. כיצד עליי לתרגם את האמירה הזו לחיי המעשיים? האם יש לעסוק בספורט באופן קבוע? האם באופן יומי? מה צריכה להיות המטרה שלי בכך? להשיג כושר? להיות בשיגרה של התעמלות? או להשיג גוף חטוב? האם עליי לעשות זאת, גם אם הדבר יפגע בזמן שאני מקדיש ללימוד תורה? האם עליי להשתדל לנצל את הזמן של ההתעמלות לשמיעת שיעורי תורה באוזניות במידת האפשר, או שעליי להתרכז רק בהתעמלות? תודה
תשובה
שלום רב: הקדושה של ארץ ישראל היא קדושה שיש בה חיבור בין חול וקודש. כדי לחבר את הקודש והחול קודם כל צריך שיהיה קודש, צריך שיהיה חול ואז גם צריך לחבר בינהם. בחיי היחיד מזונו של הקודש זה התורה. מזונו של החול זה להתנהל בחיים החומריים בדרך בריאה. זה כולל לישון כפי שצריך לאכול במידה וגם לשמור על בריאות על ידי הליכה ריצה וכד'. לפעמים כשהאדם נחלש מבחינה רוחנית נאמר לו לחזק את הקודש שבו. לפעמים כשנחלש מבחינה החול נאמר לו לחזק את החומר. ובדרך כלל בארץ ישראל נאמר לו לחיות באיזון ולתת לכל חלק את מזונו הראוי. בוודאי שהעיקר זה הקודש. החול הוא רק המשך התפשטות של אור הקודש וכך צריך שהוא יהיה. בוודאי שגם בעת אכילה והתעמלות אדם ככל שיכול יחשוב על דברי קדושה או על מידות טובות וכו'. כל טוב