• תורה, מחשבה ומוסר
  • עקרונות בקיום מצוות

עבירה בשוגג ומזיד

הרב יצחק בן יוסף

י"ב סיון תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב!!! רציתי לדעת בפירוט יותר לגבי עבירה בשוגג ומזיד, אני אתן דוגמא קטנה: *אדם שאכל בשר וחלב ביחד בידיעה שאסור ועדיין עושה זאת וממשיך בעבירה (מזיד). *ואילו אדם שאכל בשר וחלב ביחד בידיעה שזה מותר וממשיך בזאת. (שוגג) האם העונש של שני העבירות שונה עבירה במזיד חמורה יותר ואילו בשוגג פחותה יותר. או שהעונש שווה מיכוון שאותו אדם נמנע מלשאול וללכת ללמוד דיני הלכות ובעקבות זאת העבירה נהפכת למזיד ?
תשובה
יש הבדל בין שוגג למזיד. שוגג יכול להיות שאינו יודע האיסור או שאינו מבין את המשמעות . בשוגג יש רמות וכן במזיד