• היטמאות למת

כהן שהלך לבית קברות

הרב רואי מרגלית

י מרחשון תשס"ה
שאלה
היה לנו טיול שנתי וביקרנו בבית קברות. אני אמרתי שאני כהן ואינני יכול להיכנס למקום טמא אבל המורה הכניסה אותי לשם בכוח. האם אני צריך לעשות משהו כדי לכפר על דבר זה ולטהר את עצמי?
תשובה
כהן שנכנס לבית-קברות במזיד עובר על לאו מהתורה, ורק במקרה של אונס הוא פטור. אך במקרה שלך אין זה אונס כיון שאפשר לסרב גם אם תקבל עונש (אפשר להתלונן על דבר זה במשרד החינוך כיון שזה מנוגד לחוק חופש הדת והפולחן), אא"כ פיזית מכניסים אותך בכח. ולכן יש לעשות תשובה, להצטער ולהתחרט על כך, ולקבל על עצמך לעתיד שלא לעשות זאת. יש לדעת וגם להסביר למורה ולתלמידים כהנים אחרים, שאיסור זה נובע דוקא ממעלתם של הכהנים והחשיבות שהתורה מייחסת לטהרתם, ואין זה ענין אישי או רווח של אדם זה או אחר. הרב רואי מרגלית.