ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
תרומה זכר למחצית השקל - לישיבה הגדולה בעולם! תרמו כעת ועזרו לנו
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

כבד שהומלח מעט לפני צליה

הרה"ג דוב ליאורכ"ד אלול תשע"ד
371
שאלה
כבד שמלחו אותו מעט לפני צליה בכמות של תיבול כמנהג האשכנזים ולא צלו אותו מיד ושהה בכלי ואחר כך צלו אותו. מה דין הכבד? מה דין הכלים? לא נראה שהמליחה גרמה מיציאת דם.
תשובה
אם שהה בכלי זה לא טוב, כבר ששהה בדמו זה בעיה. אם זה שהה כמה זמן במלח שיש בכוחו להפליט את הדם, לאשכנזים צריך להחמיר, ולספרדים יש להקל לפחות במה שמעל הדם למעלה. אבל אם אין דם ואחרי כמה דקות הוצאת את זה- זה שום דבר.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il