שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

כבד שהומלח מעט לפני צליה

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד אלול תשע"ד
שאלה
כבד שמלחו אותו מעט לפני צליה בכמות של תיבול כמנהג האשכנזים ולא צלו אותו מיד ושהה בכלי ואחר כך צלו אותו. מה דין הכבד? מה דין הכלים? לא נראה שהמליחה גרמה מיציאת דם.
תשובה
אם שהה בכלי זה לא טוב, כבר ששהה בדמו זה בעיה. אם זה שהה כמה זמן במלח שיש בכוחו להפליט את הדם, לאשכנזים צריך להחמיר, ולספרדים יש להקל לפחות במה שמעל הדם למעלה. אבל אם אין דם ואחרי כמה דקות הוצאת את זה- זה שום דבר.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il