ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

איך צולים כבד? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ג סיון תשס"ד

איך צולים כבד?


הרה"ג דב ליאור

שאלה:
כיצד צולים-מכשירים כבד? למדתי מאמי ובבית הספר, שיש להמליח את הכבד, לצלותו ואחר כך לשוטפו במים, לא בכיור כשר, ואז הוא ראוי לאכילה. כך נהגתי במשך שנים. לאחרונה,אורחים שהתארחו בביתי, הזדעזעו מאופן הכשרת הכבד, וטענו, שאין להמליחו לפני הצליה, בשום פנים ואופן.
נא להסביר לי את דרך הכשרת הכבד, הנכונה.

תשובה:
כבד מכשירים באופן שונה מאשר בשר, אך אין איסור להמליחו לפני הצליה. לשיטת הספרדים בין בשר בין כבד לא ממליחים אלא רק צולים, אך לשיטת האשכנזים ממליחים אותו מעט לאחר מכן צולים אותו ואז מורידים את המלח משום שהוא ספג את הדם.

השאלה "כבד שהומלח מעט לפני צליה" נשאלה בהמשך לשאלה זו.
השאלה "צליית כבד וטיגונו" נשאלה בהמשך לשאלה זו.
השאלה "אכילת כבד שנצלה ע"י ספרדי" נשאלה בהמשך לשאלה זו.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il