• כיסוי ראש

משקפי שמש ככיפה

הרב יאיר וסרטיל

כ"ג אלול תשע"ד
שאלה
עבור גבר, האם ענידת משקפי השמש על הראש ולא על הפנים כדרכה, נחשבת כיסוי ראש היכול להוות תחליף לכיפה? תודה,
תשובה
הכיסוי ראש מעיד על כך שחובשו מקבל על עצמו עול מלכות שמין, ובמשקפי שמש על הראש ודאי שכל רואהו משוכנע שאינו שומר תורה ומצוות ולא קיבל על עצמו עול מלכות שמים, ואין זה נחשב כלל ככיפה. וראה משנה ברורה סי' ב ס''ק יא בשם הט''ז, שבזמננו הליכה בגילוי ראש חמורה ואינה רק מנהג אלא איסור גמור, ואפילו יושב בביתו. לכן ודאי יש לחבוש כיפה המעידה על קבלת עול מלכות שמים גמורה, וודאי יש טעם מאוד נפגם באלו החובשים כיפות קטנות שהרי כיפות אלו מטבעם מבטאות (לפחות כלפי חוץ) שאינם שמחים בכל מאודם בקיום המצוות. בברכה,