- תורה, מחשבה ומוסר
- שאלות כלליות
גלגול נשמות
שאלה
שלום רב ושבת שלום...
יש לי שאלה ברשותך
האם בכל יהודי יש גילגול של נשמה?
האם יכול להיות ליהודי גילגול של גוי?
תודה מראש
תשובה
ב"ה
שלום רב.
שמחתי מאוד לקבל את השאלה.
פעמים רבות שאלת הגלגולים עולה בפרט בגילאים של תיכון ומעט אחרי זה, והדברים מאוד מעסיקים את האנשים.
יחד עם זאת, חשוב מאוד לדעת שכל נושא הגלגולים, למרות שיש בו אריכות בתורת הסוד, התורה הפנימית שעוסקים בה גדולי המקובלים, נושא זה מאוד לא מרכזי בתורה.
באמת שאנו לא מבינים בנשמות. אנו כן יודעים שנשמה של יהודי היא שונה מנשמה של גוי, וגם בין היהודים יש נשמות שונות. לכן אנו אומרים בתפילה בבקר "מודה אני... שהחזרת בי נשמתי" והדגש הוא הנשמה המיוחדת שלי. כי אנו מבינים שכל אחד בעם ישראל יש לו את המיוחדות שלו. ה' ברא כל אחד ואחת מאיתנו מיוחד, ולכל אחד ואחת ה' יתברך נתן תפקיד מיוחד בעולם, תפקיד שכל החיים שלנו מובילים אליו, ושרק אנו אמורים לעשות את התפקיד הזה.
כשאנו זוכים ללמוד את הדברים, ללמוד את התפקיד שלנו, ללמוד את הדרך שבה אנו צריכים לבנות את החיים שלנו, אנו זוכים להתקדם מאוד.
פעמים רבות, אנשים עוסקים בנושא הגלגולים, ומשקיעים בו, ולימוד זה נשאר להם עקר, בלי השפעה משמעותית עליהם, בלי שהוא יתן להם כלים איך להמשיך ולהתקדם. לכן מאוד חשוב שגם אם שאלות אלו עולות, לא לתת שהן תהיינה העיקר בלימוד שלנו, אלא שהן תישארנה נקודות קטנות, ואת העיקר להשאיר במה מקדם אותי, במה מברר את התפקיד ואת המהות שלי.
ובכל זאת אגע בקצרה בשאלות שנשאלו.
כתוב בספרים הפנימיים שבדור שלנו, דור הגאולה, כל הנשמות שלנו הן כבר לא נשמות חדשות, אלא גלגול של נשמות מהעבר, נשמות שנשאר להן תיקון לעשות, ובגמר התיקון יגמרו הנשמות הזקוקות לתיקון ותבוא הגאולה השלמה.
ליהודי לא יכול להיות גלגול של גוי.
סליחה שאני מקצר בדברים, שכן הם עמוקים וגדולים ואינני רוצה להיכנס אליהם.
בברכת לימוד פורה ודרך צליחה
הרב יצחק גרינבלט.

מרצה קונסרבטיבי להגות יהודית
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ג מרחשון תשע"ד
היחס להשקפתו של ישעיהו ליבוביץ
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | ט ניסן תשס"ג
האם יש לי מזל רע?
הרב חגי לרר | ד תמוז תשפ"א

השטן מקטרג בשעת הסכנה
הרב ש. יוסף וייצן | י"ח אייר תשס"ט
הרב יצחק גרינבלט
אחראי על הסיוע בתהליך התחזקות והקשר האישי באתר "ישיבה".
סדר לימוד תורה מההתחלה
י"ט שבט תשע"א
המלצה לגבי ספרים למתחזק
ד אדר א' תשע"א
לקחת תפילין לחו"ל כשיש חשש לחילול שבת
ו שבט תשע"א
תפילת אישה בביתה
ט"ו שבט תשע"א
קיום מצוות בתהליך גיור
הרבנות הראשית לישראל | י"ח אייר תשפ"ב
נטילת ידים ללחם בטחינה
הרב דניאל קירש | י"ט אייר תשפ"ב

מעשר כספים לארגונים חוץ-פרלמנטריים
הרב שמואל אריאל | י"ח אייר תשפ"ב
