• שאלות כלליות

לתמוך במשאל עם?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג מרחשון תשס"ה
שאלה
האם עלינו לתמוך במשאל עם ? הרי אם יהיה רוב בעד ההתנתקות ח"ו, יהיה עלינו לציית לו ודברים אלו נוגדים דברי תורה, לא?
תשובה
כוונתם של חלק מהתומכים ב"משאל עם" היא לעכב את הגזרה או לבטלה על ידי המשאל, אך הם לא רואים את עצמם חייבים לציית לו אם ח"ו הרוב יכריע לרעה כי התורה היא המחייבת ולא הרוב. מכל מקום מוטב שלא לדון בדבר שאנו מבקשים שלא יהיה. ועל כן אל נדון מה יהיה אם ח"ו יהיה רוב שלא כהתורה. נתפלל לה' ונקווה שהכל יתהפך לטובה.