• שבת ומועדים
  • קריאת המגילה

אחשוורוש - איש רע או איש טוב?

הרב רפאל וסרטיל

י"ח אדר תשע"ה
שאלה
במגילת אסתר בסוף יוצא שאחשורוש, האיש הרע השולט על 127 מדינה שיש לו את אשתו ושתי הרשעה - בסוף הוא הדמות הטובה שמשלימה עם מרדכי ואסתר?? הוא איש רע, עובדה שיש לו את אשתו הרשעה ושתי שמפשיטה נערות (כמו פירוש רש"י שם) ומה שהוא הרג את אשתו ושתי זה רק בגלל שהיה שיכור אבל הוא עצמו עדיין איש רע. אני גם שמעתי שכתוב במסכת מגילה דף טו- מה זה נדדה שנת המלך - שחשב האם מישהו עשה לי טובה ולא החזרתי לו, אז זה איש רע או איש טוב, הוא עשה תשובה? אם הוא איש רע אז איך יוצא שהוא הדמות הטובה? רק בגלל שהוא מסתדר עם מרדכי ואסתר? תודה
תשובה
לשואל שלום, חז"ל אומרים שאחשורוש שנא את ישראל יותר מהמן הרשע (אסתר רבה ז, כ), הוא היה רשע מרושע, מלבד ארבעה דברים טובים שהיו בו (ראה אסתר רבה א, טו), וביניהם העובדה שכל מי שהיה עושה לו טובה היה כותבה, ובשל כך השיב להם טובה. בברכה נאמנה