• שאלות כלליות

השארת תפילין במקום העבודה

הרב יאיר וסרטיל

י"ח אדר תשע"ה
שאלה
שלום רב, אנו חיים בעולם שכולו לחץ וזמן הינו מרכיב חשוב לצערי בימינו. שאלתי היא: ברוך ה’ אני מניח תפילין כל בוקר, מכיוון שאני צריך לנסוע למשרד (שעה נסיעה) אני מניח את התפילין במשרד. שאלתי היא האם ניתן להשאיר את התפילין במשרד? מאשר לקחת אותם כל פעם לבית? (למעט שישי שאני לוקח אותם איתי). תודה
תשובה
זה לא מנהג טוב משום שאם יום אחד לא תוכל לנסוע לעבודה לא תוכל להניחם. אם אתה יכול להשיג בקלות משכן טוב במקרה של תקלה, תוכל להשאיר שם את התפילין, אולם לכתחילה זה לא מומלץ. מצד שני יש להיזהר לא להניח ברכב במקום שיתחמם מהשמש כי גורם לפסילת התפילין. בברכה,