• כיבוד סבתא וקרובים נוספים

כיבוד חמות מול הידור מצווה

הרב יצחק גרינבלט

ד ניסן תשע"ה
שאלה
אחי ואשתו מתגוררים בבית אמי. כאשר אמי מסורתית אך מכבדת אותם ואת אורחות חייהם. ביום שישי האחרון, אמי רצתה להפעיל מכונת כביסה לאחר חצות היום, והכלה (אשת אחי) צעקה עליה שאסור לעשות מלאכות שלא לצורך השבת. אשמח לשמוע לעצת הרב, איך יש לנהוג במצבים מסוג זה כאשר: 1. אתה לא נמצא בביתך 2. כנראה מדובר בהלכה שהיא הידור 3. כיבוד חמות/הלבנת אמי/ריב
תשובה
ב"ה שלום רב. מבין אני מאוד את ההתמודדויות ואת הקשיים. ויחד עם זאת חשוב לראות את הדברים הטובים. חשוב לראות שזו ממש מעלה שאמא מוכנה לארח, ואף שהיא מכבדת ומשתדלת לטוב. פעמים רבות אנשים רוצים דברים מסויימים ולא כל כך יודעים להעריך את מה שיש להם. לכן חשוב לפתח את הראיה הטובה ואת השמחה במה שיש. מאוד לא טוב שיש צעקות, שהדברים לא תמיד עוברים בשלום. אינני יודע מה גרם לכלה לצעוק, וחשוב לברר זאת, אבל אין ספק שאין סיבה אמיתית לצעוק, ובמקום זה הצעקה לא טובה. אכן, לפי ההלכה אין מכבסים ביום שישי אחר חצות, ויחד עם זאת כאשר יש צורך, כאשר אחר עושה זאת והוא לא דתי וכדומה, חשוב לסמוך על הדעות המקילות בדבר, דעות של חלק מפוסקי ההלכה הסוברים שהואיל והכביסה שלנו היא במכונת הכביסה ולא ביד, ממילא מותר לעשות זאת ביום שישי ממש עד שבת. ושוב, אינני יודע ממה יצא הריב, וחשוב שלא להסתפק בלדעת שאני בסדר, אלא לראות מה שורש הבעיה ולטפל בו. חבל שדברים טובים יהרסו בגלל כעס ובגלל דברים צדדיים שעלולים להרוס את כל ההרגשה. שתהיה המון הצלחה הרב יצחק גרינבלט.