• תורה, מחשבה ומוסר
  • מידות ותיקונן

תיקון לאכילה גסה

הרב דוד חי הכהן

ט ניסן תשע"ה
שאלה
שלום רב לכלל הרבנים ! איזה תיקון אפשר לעשות לאכילה גסה ומהירה גם שיש פנאי? מי שאוכל בבליסה ובנמהרות ואינו לועס היטב ,ועם זאת הוא אדם עדין נפש ורוח אך אין זו מידה טובה היכן אפשר לקרוא על תיקון המידה הזאת או לקבל זווית ראיה חדה יותר שמדגישה את הפסול שבהתנהגות זאת המון תודה
תשובה
להתרגל לאכול בכוונה לאט לאט. כגון: לחתוך פרוסה לעשרה חלקים, ולאכול כל חלק בהפסקה של חצי דקה במשך חודש או יותר עד שאח"כ מגיעים לאיזון נכון. כדאי לקרוא בשבט מוסר על ענין האכילה וכן בספר פלא יועץ.