ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב כל השאלות

אכילת טחינה בפסח ללא שהות של 18 דק’ לאשכנזי

הרב יצחק בן יוסףי"ג ניסן תשע"ה
1121
שאלה
בע"ה שלום כבוד הרב, קראתי בספר של הרב אליעזר מלמד "פניני הלכה - פסח" שאין להחמיר בקטניות יותר מאשר בחמץ, ולכן קטניות שנתערבבו במים ולא שהו 18 דק מותרים באכילה גם לאשכנזים. שאלתי היא כזו, האם לאשכנזי מותר להכין טחינה ע"י ערבוב מים בטחינה גולמית ולאוכלה תוך 18 דק’ מהכנסת המים? ויתרה מזו, האם גם אחרי 18 דק מותר, כי אולי הטחינה הגולמית נחשבת כשמן קטניות (שמותר לעערבבו במים)? בתודה מראש
תשובה
על החלק הראשון מעיקר הדין כן , חוששני שכמו שלא אופים מצות בחול המועד לא להגיע לחשש החמצה כך יהיה החשש בקטניות - לא ראיתי שכתבו על זה. החלק השני אינו נכון טחינה עשויה משומשומין שהם קטניות לכול הדעות , מרן הרב קוק התיר שמן שומשומין ללא מגע מים אבל כאשר מעורב במים יהיה אסור.
עוד בנושא כל השאלות

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il