• שבת ומועדים
  • צאת שבת והבדלה

הבדלה ביחיד

הרב יצחק גרינבלט

י"ח אייר תשע"ה
שאלה
בס״ד שלום כבוד הרב, ברצוני לדעת אם יש אפשרות לעשות הבדלה לבד, כלומר רק אני, כי אין בית כנסת במקום שאני גר בו וההורים לא ממש שמחים על ההתחזקות שלי.. כמו כן אשמח לדעת על מה מברכים בברכת בורא מני בשמים? איזה צמח בדרך כלל? ובכללי על תהליך ההבדלה ביחיד, אם בכלל אפשרי.. תודה רבה!
תשובה
ב"ה שלום רב. שמחתי מאוד לקבל את מכתבך, ואשתדל לעזור לך בכל מה שאוכל. אתחיל עם שאלתך. אפשר לעשות הבדלה לבד, ולא צריך אחרים. פשוט צריך נר, בשמים ויין. בשמים אפשר כל שיח שיש בו ריח טוב (מספיק טיפה) או כל בשמים אחרים (לא מטהר אויר של שירותים). אם תרצה תוכל למצוא את נוסח ההבדלה באינטרנט בחיפוש קל. קודם אנו מברכים על היי, אחר כך על הבשמים ואחר כך על הנר, ובסוף ברכת המבדיל. כדאי מאוד שתלמד באופן מסודר את הלכות ההבדלה. תיכנס לקישור הבא ותוכל למוד את הדברים באופן מאוד בהיר ונפלא. הקישור הוא: //www.yeshiva.org.il/midrash/618 אם תרצה אשמח להיות בקשר איתך ולעזור לך בהמון דברים, בהדרכה בהמשך ההתחזקות שלך, בהכוונה לרב שתוכל להיות איתו בקשר והוא יוכל לכוון אותך באופן אישי וישיר. בהפניה למקום שבו תוכל ללמוד יהדות ולהכיר יותר ועוד ועוד. אשמח להיות בקשר ולעזור. תרגיש חופשי לפנות, לשאול ולבקש שלכך אני כאן. בברכה הרב יצחק גרינבלט.